Viktig melding

Finn ut hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Endringer for linje 71 og 88

Etter innspill fra beboere og Melhus kommune er det gjort endringer på linjer som betjener Melhus skysstasjon. De siste gjelder fra og med lørdag 7. september.

Etter oppstarten av nytt kollektivsystem i Trondheimsområdet 3. august har vi erfart at de planlagte kjøretidene for linje 71 og 88 må endres. Endringene vil gi mer tid til overgangene til og fra linje 1 på Stor-Rosta.

Appen AtB Reise og reiseplanleggeren er oppdaterte fra og med lørdag 7. september.

Ytterligere endringer fra og med 7. september

Avganger fra Brekkåsen til City Syd på linje 71 er fremskyndet tre minutter på kveldene i ukedager (etter klokken 20.00), lørdag og søndag for at overgangen på Stor-Rosta skal fungere bedre.

Endringer fra og med 31. august

Linje 71

Linjen vil fortsatt gå direkte fra Melhus skysstasjon til Trondheim sentrum 17 ganger i rushtid på morgenen og 16 ganger tilbake til Melhus i rushtid på ettermiddagen. Utenom rushtid kjører linjen fra Melhus til metrostasjonen Stor-Rosta der det er omstigning til andre linjer, som for eksempel linje 1 for de som skal videre til Trondheim sentrum. Ekspressavgangene vil også betjene innfartsparkering på Brubakken.

Endringene er at linje 71 ikke lenger vil kjøre helt til Pirbadet, men heller ha Trondheim sentralstasjon som sin endeholdeplass. Årsaken til at AtB velger å gjøre denne endringen er at kjøretiden gjennom Havnegata på Brattøra blir for lang, noe som har bidratt til en del forsinkelser.

Linje 88

Inntil snuplassen på Brekkåsen står ferdig er dette satt opp som en skyttelbuss fra Brekkåsen snuplass via Gimse og til Melhus skysstasjon. Linjen skal korrespondere med linje 71.

For linje 88 blir det nå en endring i kjøretid som gjør at du må sjekke rutetabellen på nytt. Kjøretiden mellom Brekkåsen og Melhus sentrum er redusert i de nye rutetabellene, basert på erfaringer siden 3. august.

Det nye ruteheftet inneholder alle endringene.