Slik kjøper du billett fra 3. august

Mye blir nytt fra august 2019, men billettløsningene du kan velge mellom blir de samme. Reis aller enklest med AtB Mobillett eller reisekortet t:kort.

Du har kanskje fått med deg at det blir såkalt åpen billettering i Trondheimsområdet fra 3. august 2019? Dette betyr i praksis at du med forhåndskjøpt billett kan gå om bord og finne en plass, uten å registrere reisekortet på kortleseren eller vise frem billetten til sjåføren. Løsningen blir lettvint for deg og bidrar til mer effektive reiser.

Billettkjøp som i dag
 

Når det kommer til hvordan du kan kjøpe billett, forblir imidlertid det aller meste uforandret.

 • Med app: Appen AtB Mobillett blir akkurat som i dag. Med denne kan du kjøpe enkelt- og periodebillett. Har du en aktiv periodebillett, vil den også fungere etter 3. august 2019.
   
 • Med reisekort: Velg mellom reisekort med periodebillett eller reisekort med verdi (enkeltbillett) slik som i dag. Har du en aktiv periode eller verdi på t:kortet, vil disse også fungere etter 3. august 2019. 

  Reisekort med verdi (enkeltbillett) krever registrering på kortleser på stasjon før ombordstigning i metrotrasé og registrering på kortleser om bord i bydelsbusser utenfor metrotrasé
   
 • Med SMS: Kjøp enkeltbillett. Send SMS med kodeord til 2027, på samme måte som i dag.
   
 • Med bankkort eller kontanter: Kjøp enkeltbillett med bankkort eller kontanter på billettautomat eller fra utsalgssteder langs metrotrasé. Enkeltbillett betalt med kontant kan kjøpes om bord på busser utenfor metrotrasé, men da med høyere pris (kontanttillegg).

Forhåndskjøpt billett fra metrostasjoner
 

Reiser du fra en metrostasjon må du kjøpe billett før du går om bord, uavhengig av om du reiser derfra med metrobuss eller bydelsbuss. Ved å unngå kjøp om bord blir reiser langs metrotraseene effektive og mer forutsigbare for deg som passasjer.

Godt billettkjøp og god reise!