Den første metrobussen er her!

Natt til torsdag 7. februar kom den første av i alt 58 metrobusser med båt til Trondheim. 

Mottakelsen av bussen på Brattøra er en viktig milepæl i omleggingen av kollektivtrafikken i Trondheimsområdet. 

Metrobussen, produsert av belgiske Van Hool, er én av i alt 290 nye busser som ruller ut på veien med nytt kollektivsystem. 58 metrobusser vil trafikkere tre metrobusslinjer.

Medieoppslag om bussankomsten: 

Noen fakta om metrobussene som nå kommer til Trondheim: 

  • Metrobussene er i underkant av 24 meter lange og har plass til 142 passasjerer. De har 51 sitteplasser og 91 ståplasser.
  • Metrobussene har fire døråpninger med «sliding doors», likt det som brukes på t-bane, for effektiv og trygg av- og påstigning.
  • Bussene er bygd for å tilby en komfortabel reise for både sittende og stående passasjerer. Det er plassert rygg- og hofteputer mange steder i bussene og det er rikelig med gripestenger og håndtak å holde i. 
  • I metrobussene er det store, lette tilgjengelige områder for rullestol og barnevogn. Rullestol- og barnevognplasser er plassert langt foran i bussen for god kommunikasjon med sjåfør. Plasser for de med ekstra behov for å sitte er godt merket. 
  • Metrobussene er utstyrt med tre store skjermflater for god informasjon til alle reisende. Bussene er rikelig utrustet med videoovervåking som øker tryggheten for publikum.
  • Metrobussene er biodieselhybrider. Det betyr at de driftes av både HVO biodiesel og strøm, og dermed er Co2-nøytrale. 

LES MER: Bussene som settes i trafikk