Åpen billettering - gå rett om bord

Med nytt kollektivsystem fra 3. august innførte vi åpen billettering på de grønne bybussene og trikk i Trondheimsområdet.

Hva betyr dette for deg?

Åpen billettering betyr at du kan gå rett om bord i de grønne bybussene og trikk i Trondheimsområdet så lenge du har gyldig billett. På nattbuss må du vise billetten ved ombordstigning.

Slik reiser du med appen AtB Mobillett

Bruker du appen AtB Mobillett trenger du ikke lenger å vise frem billetten din når du går om bord. Bare sørg for at du har gyldig billett før du går om bord, og husk å ha med deg moderasjonsbevis dersom du reiser med rabattert billett.

Slik reiser du med t:kort periodebillett

Bruker du t:kort med periodebillett må du registrere t:kortet ditt når du har en helt ny periodebillett slik at den startes opp. Deretter kan du gå rett om bord uten å registrere periodebillett frem til du kjøper en ny.

Slik reiser du med t:kort enkeltbillett (autoreise verdi)

Bruker du t:kort med autoreise verdi for å kjøpe enkeltbilletter må du registrere t:kortet ditt ved hver reise slik at det trekkes en billett.

Slik registrerer du t:kort

Reiser du fra en metrostasjon finner du en kortleser for registrering av t:kort på stasjonen. I metrotrasé må kortet være registrert på kortleser før du reiser, uansett om du reiser med metrobuss eller bydelsbuss.

Utenfor metrotrasé og på nattbuss og natt-trikk registrerer du kortet på kortleser om bord ved fremdør.

OBS! Ikke alle metrostasjonene vil ha kortlesere ferdig fra 3. august, men dette vil komme på alle stasjonene i løpet av kort tid. 

Det er kunden sitt ansvar å ha gyldig billett i riktig kategori. Husk å reise med moderasjonsbevis dersom du har rabattert billett. 

AtB har også nye reisevilkår.

Kortleser, billettautomater og utsalgssteder

Kortleser (validator) er der du kan "bipe" t:kortet ditt. Det vil være slike kortlesere på alle stasjoner langs metrotraseene. 

Det er satt opp en rekke billettautomater rundt om i Trondheim. Her kan du kjøpe enkeltbillett. Det kan også kjøpes hos butikker og kiosker som er utsalgssteder for AtB. 

SE FILM: Slik reiser du med de nye bussene (fra Adressa Brand Studio)