Klippekort for buss og trikk i Trondheimsområdet

Nå kan du som reiser fra, til eller via en metrostasjon i Trondheimsområdet kjøpe klippekort i nettbutikk for t:kort.

Er du vant til å fylle på et beløp på ditt t:kort for å gjennomføre flere enkeltreiser (autoreise verdi)? Nå erstattes det med kjøp av klippekort - 10 enkeltbilletter som kjøpes på en gang.

Klippekort i Trondheimsområdet

Nå kan du som reiser fra, til eller via en metrostasjon i Trondheimsområdet kjøpe klippekort i nettbutikken og hos AtBs kundesenter. Du skal bruke det samme t:kort som du har fra før. Har du ikke t:kort fra før, kan du bestille og få det tilsendt i posten gratis.

Klippekort utenfor Trondheimsområdet

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om når du som ikke reiser via en metrostasjon kan ta klippekort i bruk.

Slik bruker du klippekortet

I dag kan du kun lese av t:kort på kortleser på metrostasjon. Les av t:kortet ved første mulighet under reisen - før påstigning, ved omstigning eller når du går av.

  • Hold t:kort inntil kortleseren, det vil ta litt lenger tid enn du er vant til.
  • Vent på lydsignal og bilde som viser at billett er OK.

I en periode kan du oppleve at enkelte kortlesere på metrostasjon og om bord avviser t:kortet ditt. Ta det med ro – du kan trygt reise og ved en billettkontroll vil kontrolløren se om du har gyldig billett.

LES MER: Slik bruker du nettbutikken

Vi oppgraderer!

Lanseringen av den nye nettbutikken og klippekort er en av flere nyheter i 2021. Vi oppgraderer til et nytt billettsystem som innebærer både ny app, ny nettbutikk og nye kortlesere på holdeplass og om bord.